onsdag 24 juli 2013

Nu startar jag ett nytt parti!Eftersom allting nu tycks gå åt helvete har jag bestämt mej för att starta ett nytt parti. Det har inget namn än. Det har inget program heller, bara en paroll. Den lyder: Nu gör vi tvärtom!
Jag bor i Östra Husby som är en liten överskådlig modell av Sverige. När jag kom dit fanns där allt som ett samhälle ska ha: polis, bank, postkontor, vårdcentral och butiker. Nu är polisen, banken och posten borta. Mitt parti ska återupprätta polis, bank och postkontor i hela landet.. Allt blir statligt förstås, även bankerna.
Jag gillar partiets paroll: Nu gör vi tvärtom! Den kan gälla priserna i ICA och alla andra butiker. Varför ska allting bli dyrare? Det kan ju lika gärna bli billigare. Det ligger ju inga naturlagar bakom priser på mat och plastkassar. Det är ju människor som beslutar.
Rösta på mej! Jag vill inte tjäna ett par miljoner om året som andra partiledare. Till såna politiker säger jag: Försämra aldrig för nån som tjänar mindre än du själv! Inför aldrig avgifter, avskaffa dom i stället! På vår vårdcentral var det gratis att få en sticka i fingret borttagen av distriktssköterskan. Nu kostar det 100 kronor. Vadå för? Har hon fått högre lön?
Mitt nya parti har mycket att uträtta. Solidaritet är ett av våra nyckelord. Allt vi har gemensamt ska bekostas via skatten, som ska bli högre ju mer man tjänar. All utbildning och vård blir gratis. Likaså kollektivtrafiken.
Vi ska avskaffa Krishemmet och återinföra Folkhemmet genom att sluta med det sparande som infördes av den borgerliga regeringen 1976. Sen dess är ordet SPARA inpräntat i alla våra huvuden så att det blockerar vår tankeförmåga.
Man sparar genom att avskeda folk. Vi ska göra tvärtom och anställa fler och minska stressen i arbetslivet så att människor blir gladare och mindre sjuka.
Det är knepigt att starta ett nytt parti. Man måste gå klädd i kostym och se glad ut för att göra sej i teve. Man vinner ju inte röster på bra paroller numera utan på kändisskap och utseende. Här blir det problem…
Och så ska vi ha ett namn på partiet. Vi kan kanske lära av Reinfeldt som bara satte "nya" framför sitt gamla solkiga partinamn. Hur tycker ni att "nya socialdemokraterna" låter?

2 kommentarer:

  1. Jag är med !
    Partinamn förslag : "Allt åt alla"

    SvaraRadera
  2. Bättre att engegera sig i redan befintliga etablissemangsmotståndare, www.defria.se eller aktivdemokrati.se

    SvaraRadera