torsdag 14 november 2013

Varför är vi inte partimedlemmar?


I går ställde jag frågor till politikern Lars Stjernkvist utan att få godtagbara svar. En som också är sosse och dessutom kunnig är vår uppskattade poet Ove Klinthäll. Här serverar han några av de fakta jag inte fick av yrkespolitikern:   

Sven! Eftersom du frågade Stjernkvist:
4 av 100 personer i landet är medlemmar i ett politiskt parti, cirka 270 tusen svenskar, alltså 96 av 100 är icke medlemmar.
I Norrköping hade sossarna år 2000 bra nog nära 2000 medlemmar, 2011 nära 1000. Det innebär att cirka 8 promille av stans invånare är medlemmar i SAP.
På tio år alltså en minskning med 50 procent. Medelåldern rör sej kring pensionsåldern. De flesta andra partier har genomgått liknande utveckling. Undantag är Sverigedemokraterna.
1994 fanns det tio SSU-klubbar i kommunen, nu finns det två. Där är medelåldern lägre, men aktiviteten är väl måttlig. Livaktigast är Gamla Gardet, där jag förefinns, och där går tydliga politiska frågor i höga vågor. Men det ju ett politiskt PRO.
Likväl: Socialdemokraterna leder det politiska spelet i Norrköping med (S)tjernkvist i spetsen.
Många frågor kan man ställa sej.
Ove

Det är sant. Många frågor kan man ställa sej. Jag är tacksam för de här svaren. Men varför i Herrans namn svarar en poet på prosa? Alla ovanstående fakta på vers – det hade varit riktigt kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar