torsdag 31 januari 2013

Nu drömmer vi. Godnatt! Sov gott!
I morse vaknade jag efter en dröm. Jag hade drömt att jag ropat: Nu jävlar, kamrater, ska vi införa socialismen! Men inte på Löfvens sätt genom att muta kapitalisterna, utan genom att införa full sysselsättning och själva ta över produktion och fördelning!

I drömmen hade jag varit klar och entydig. Reinfeldt snackar om att skapa jobb. Men han representerar kapitalisterna, som vill producera så mycket som möjligt med så få anställda som möjligt. Vi ska göra det i den offentliga sektorn med så många anställda som möjligt – alla! Vi ska bygga billiga bostäder och konkurrera ut de privata fastighetsägarna! Vi ska inte betala hyra för skollokaler utan låta pengarna gå till undervisning och hyggliga lärarlöner. Vi ska konkurrera ut allt privat i vård, skola och omsorg. Och allt privat över huvud taget. Vi ska…

Tänk vad man kan hitta på i drömmen! Man lever i två världar. På nätterna är allt möjligt. På dagarna är ingenting möjligt. Beklagligt! Men jag har vaknat tidigt i dag. Det är fortfarande mörkt i det omöjligas värld utanför fönstret. Jag tror jag ska somna om. Gör det du också! Godnatt! Sov gott!

1 kommentar: