måndag 7 januari 2013

Har vi inga representanter?
Det går väldigt snabbt för de borgerliga att införa förändringar i samhällsbygget. När det väl är gjort accepterar vi det, och sen verkar det alldeles omöjligt att ändra tillbaka igen.

Som nu det här med sk friskolor, dvs privatägda skolor vars uppgift är att sno skattepengar och ge vinst åt sina ägare. Sådana skolor har stora brister och främst tycks de sakna skolbibliotek. De tycker ibland att digitala medier kan ersätta biblioteken. En del vänder sej till ortens stadsbibliotek för att se om det också kan fungera som skolbibliotek, läser jag i Norrköpings Tidningar.

De borgerliga är beslutsamma när det gäller att försämra i välfärden. Varför kan inte arbetarrörelsen visa samma beslutsamhet
när det gäller att återställa det borgarna förstört? Om sossarna kom i regeringsställning skulle det bara behövas ett penndrag för att göra slut på privata vinster i välfärden, vinster på vård, skola och omsorg.

När får vi se sådana löften hos Socialdemokraterna och Vänsterpartiet? De som ska representera den arbetande svenska befolkningen. Eller har de sålt sej som den förra sosseledningen? Har vi inga representanter längre?  


1 kommentar:

  1. Det politiska etablisemanget är ingen vacker syn, men de tjänar väldigt bra.

    SvaraRadera