tisdag 27 november 2012

Träd fram, unga sossar!I LO:s tidning Arbetet läser jag: "Om jag inte får säga upp vilka jag vill flyttar jag företaget till Polen. Det ultimatumet ställde ägare till facket på ett verkstadsföretag."
På detta svarade en insändare med rubriken Sådan är kapitalismen: "Ja, så fungerar den omhuldade kapitalismen. Av någon outgrundlig anledning så kallas detta också för demokrati."

Det behövs inte många ord för att säga viktiga saker. Insändaren är undertecknad Carlinge Wisberg. Det går inte att få fram något om honom på nätet, han har ingen hemsida. En klok doldis som man blir nyfiken på.
Hans insändare aktualiserar ett krav vi måste ställa på nästa regering: Lagstifta om avgångsvederlag! Det ska kosta att beröva folk jobbet! Minst en miljon till varje avskedad. Så är det i andra länder.

Här är det gratis att ställa folk på gatan och flytta företag till låglöneländer. Sådan är kapitalismen, därför får den inte släppas fri i sin skurkaktighet. Den måste kontrolleras. Så skedde under välfärdsåren, innan Ingvar Carlsson gick i Näringslivets tjänst. Så måste ske igen!

Vår demokrati ryms i tidningen Proletärens gamla fråga: Vem har valt Wallenberg?
Skärp er, unga sossar! Träd fram nu och tala om vad ni tänker göra!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar