fredag 10 januari 2014

Vem kan man lita på?


I Flamman 9 januari läser jag en insändare av två uppsalabor som  skriver så här:

"När Ingvar Carlsson och Mona Sahlin förlorade valet 1991 gick de ut med en stort upplagd debattartikel om att socialdemokraterna måste ändra sin politik, eftersom folket inte röstade på dem. (…) Frågan är då vad man ska med ett socialdemokratiskt parti till om det driver samma politik som de borgerliga partierna. (…) Politik är att tycka något som någon annan tycker är fel och att ha goda argument, så att man kan övertyga andra om att man själv har rätt. Vi hoppas att Vänsterpartiet fortsätter stå fast vid sin ideologi och därmed också vid sitt existensberättigande."

Javisst, men vad är då Vänsterpartiets ideologi? I går kunde man i TV höra en norrländsk vänsterpartist säga att man absolut är emot privata vinster i välfärden. Samtidigt kunde man se Jonas Sjöstedt och höra honom säga att man visst kan godta privata aktörer i välfärden med en viss kontroll.
Så vad ska man tro? Har Vänsterpartiet en ideologi och därmed ett existensberättigande?
Vem i hela världen kan man lita på? 






1 kommentar:

  1. Vänsterpartiet är emot vinstdrivna bolag i välfärden men vill tillåta privata utförare så länge det är non-profit bolag. Dvs, våra skattepengar skall inte gå ner i privata fickor utan användas i verksamheten till 100 procent.

    SvaraRadera