torsdag 30 januari 2014

En bok vi inte får glömma


En bok som ärkehögern i Timbro kallar dum, omogen och kränkande måste man naturligtvis läsa. En sån är Stefan Kochs "Höger om!" som Ordfront gav ut 1999. Det är några år sedan, men en så viktig bok får inte åldras och glömmas.
Stefan Koch gav mej en kick när han skrev att de 150 miljarder som arbetslösheten kostade 1998 skulle ha räckt till att anställa allihop i den offentliga sektorn. Arbetslöshet är något onödigt!
Han förklarar också hur Sverige kunde genomgå en så omfattande högervridning, som varit fallet under de gångna decennierna.
Stefan Koch har en hel del att lära våra politiker som ofta ökar arbetslösheten när de får för sej att de måste "spara" genom att dra in på personal.  Det allmänna bästa borde i stället kräva av dem att slösa genom att anställa så många som möjligt i offentlig sektor.
En offentlig verksamhet kan aldrig gå med förlust, det kan bara en privat verksamhet göra. Det tål att tänka på. Det är så viktigt att det måste upprepas: En offentlig verksamhet kan aldrig gå med förlust, det kan bara en privat verksamhet göra.
Läs boken "Höger om"! Kräv att den finns tillgänglig på biblis!
En recensent gav en bra beskrivning av den i Gefle Dagblad: Kochs lättlästa och rappt skrivna bok är en rysare. För den som brukar läsa samhällskritiska deckare av Mankell och andra borde den kunna tjäna som ett fullgott alternativ.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar