måndag 12 januari 2015

Sänk pamparnas löner!


Jag läser i tidningen ETC 30 augusti 2014 att sossarna vill förstatliga järnvägen. Det sa Stefan Löfven i ett tal som han höll på Stockholms central. Nå då så. Det var ett halvår sedan, så nu är det väl gjort? Jaså inte?
De är märkvärdigt hur långsamt det går för somliga. När borgarpacket vill försämra nånting går det hejsvejs från den ena dan till den andra. När sossarna kommit till makten borde det gå lika snabbt att återställa det de borgerliga förstört.
Förstatliga järnvägen! Nej, då ska man vänta på att staten successivt kan ta över kontrakt som löper ut med privata entreprenörer.
Varför ta hänsyn till dom? De privata entreprenörerna visste när de skrev kontrakt att de gick med på en förstörelse och att det var av ren girighet de gick med på det. 
Om det stora arbetarpartiet leddes av arbetare med normala inkomster skulle något bli uträttat. Men nu leds det av välbetalda pampar som säkrat sin egen välmåga och inte har något personligt intresse av hur medlemmarna har det.
Sorgligt. Sänk pamparnas inkomster till vanliga lönarbetandes nivå! Då kommer pamparnas intressen inte att sammanfalla med andra högavlönades utan med vanliga jobbares. Då kan klasskampen bli gemensam och nånting bli uträttat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar