onsdag 15 oktober 2014

Rädda jorden! Krossa kapitalismen!


Det kan tyckas tjatigt att alltid återkomma till Krossa kapitalismen, men det känns nödvändigt. Det gäller att rädda oss själva och jordklotet. Låt mej citera Lars O Nilsson som i Flamman 9 oktober skriver om vad som behöver göras för att stå emot miljöförstöring och fascism.
Han skriver under rubriken Rädda jordklotet, krossa kapitalismen bland annat:

"Med sju miljarder människor ihopträngda på en liten planet som håller på att få ont om resurser, med städer som försvinner under väldiga moln av föroreningar, med smältande glaciärer och istäcken, och arter som dör ut varenda timme så behöver vi förtvivlat en plan för att undgå ekologiskt sammanbrott.
Samtidigt pågår en politisk högervridning i Europa och Nordamerika. Dess anhängare vill dela upp mänskligheten efter ras och ställning, och ses av en del som ett alternativ till nödvändigheten, och ett sätt att rädda det bestående. Därför är det nödvändigt med en antifascistisk offensiv för mänsklighetens skull.
Krossa kapitalismen! Rädda jorden!" Lars O Nilsson

Vem Lars O Nilsson är vet jag inte. Om man googlar hans namn får man ingenting veta. Han är anonym men klok och medveten. Det kan ju också vara till glädje och antyda att klokhet och medvetenhet sprider sej i folkhavet. Till slut måste vi ju alla ställa upp på de självklara kraven: Krossa kapitalismen! Rädda jorden!  


1 kommentar: