fredag 3 april 2015

Kram på er och tack ska ni ha!


I dag är det långfredag. Om man googlar dagen får man veta att dagen var lång och besvärlig för Jesus. Ja, han hängde ju på korset, och det kan inte ha varit så kul. Man får också veta att det i Sverige fram till 1069 var förbjudet med offentliga nöjen, varför affärer, restauranger och danslokaler var stängda den här dagen. På 1800-talet fick svenska barn inte leka på långfredan, varför de upplevde dagen som "lång och tråkig".
Hur jag ska uppleva en här dagen vet jag inte. I dag fyller jag 90 år. Inte för att det är långfredag utan för att det är den 3 april, det datum då jag föddes 1925. Jag har redan fått presenter, blommor och chokladkartonger.
Eftersom jag har ordet i denna blogg passar jag på att skicka ett varmt tack till alla er som uppvaktat mej på min 90-årsdag. Det är så man upplever att man fortfarande har vänner, fast man blitt så gammal att man överlevt de flesta.
Kram på er och tack ska ni ha!

4 kommentarer:

 1. Stort grattis Sven, när du nu uppnår denna aktningsvärda ålder. Du vet själv vad du betytt för oss femtiotalister och våra barn födda på 1970-talet! Ditt livsverk är av stort värde. Bästa hälsningar från en skånsk kollega/ Thomas

  SvaraRadera
 2. Grattis Sven på din 90-årsdag! Tack för dina fina, välskrivna, spännande böcker. Har nog läst alla och även pratat om dem för många barn!

  SvaraRadera
 3. GRATTIS Sven - och ett stort TACK för det du genom åren har gett oss läsare.
  Nu finns det en tredje generation som får dina texter till livs; barn som den vägen lär sig att tänka på egen hand, istället för att bara anamma det som annars skulle ha setts som självklart.

  SvaraRadera
 4. Ja, tack för böckerna! (född 70)

  SvaraRadera