lördag 18 april 2015

Av dom kan man kräva begåvning!


I en krönika i Folkbladet skriver i dag Barbro Mattson och Britt-Ingrid Stockfeldt så här:

"Det allra viktigaste för att vi skall må bra är att vi har tillgång till god och nyttig mat, och då borde det inte säljas grönsaker med bekämpningsmedel eller kött med antibiotika eller andra främmande tillsatser. Vi behöver inte ha så stort sortiment som vi har i dag, men vi behöver bra mat till hyggliga priser. Det skulle vara samhällsekonomiskt lönsamt och god livskvalitet.
Men vi skall inte skylla ifrån oss, för som konsumenter har vi stor makt. Om vi börjar kräva bra råvaror och vägrar köpa sånt som är processat till oigenkännlighet så försvinner det ur butikerna. Det är möjligt att alla inte har råd med ekologiskt eller närodlat, men de flesta kanske får ändra sina köpvanor. Svenskarna äter 17 kilo lösgodis och dricker otroliga mängdes läsk per person och år. Det är absolut inte nödvändigt utan direkt skadligt. Lägg pengarna på bra mat i stället!"

Det går inte en dag utan att det står någon hurtig person och lagar mat i teve, skriver damerna också. Så sant, så sant. Och så fort det lagas mat i teve stänger jag av. Det är ju enkelt att göra tevebilder av kniven som styckar lök och morötter, men särskilt begåvat är det inte.
Och är det något man bör kräva av dem som ska verka i vårt största och modärnaste medium så är det någon form av begåvning!  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar