tisdag 9 december 2014

Hur grym får en tillvaro vara?


Jag är en känslig person. Jag kan inte äta något som ligger på tallriken och tittar på mej. Kött måste vara förvandlat till biff eller köttbullar. Fisk ska helst vara fiskbullar. Vi är nog många som känner likadant. Poeten Ove Klinthäll går långt i sin känsla för djuren och diktar så här:

Jag tror jag skulle förgås
om jag skulle vara en mås
på skäret i havsbandets dimma
på hösten i skymningens timma.
Ödslig och frusen och våt,
vad har hon att glädja sej åt?
En mångbenad löja till mat
kan inte va värst delikat,
Det kan inte vara för glatt
att vänta på kyla och natt.
Det enda som jag kunde tänka mej
det skulle nog vara att dränka mej,
men det kan en mås inte klara.
Hur grym får en tillvaro vara?

Vad det är fint med känsliga personer! Som identifierar sej med de lidande i världen, djur liksom människor. Nu när det snart är jul borde vi väl alla…
Nej, nu är jag ute och cyklar – till jul bör vi tömma våra kontokort och ta sms-lån och gynna näringslivet genom att köpa alla de julklappar vi inte har råd med. Julen är kapitalisternas högtid. Dom måste vi gynna. Om vi vill ha kapitalismen kvar.
Och det vill vi väl? Annars borde vi ha infört socialismen för länge sen. Ja jisses – varför har vi inte gjort det?
Den frågan kommer jag alltid fram till, antingen vi pratar om julklappar eller julpynt eller vårkänslor eller midsommarfirande eller höstväder eller djurskydd eller vad som helst.
Jag är enkelspårig. Fråga mej vad jag önskar i julklapp eller vad jag tycker om Stefan Löfven eller vad jag ska skriva på julkorten eller vad jag vill ha på julbordet så svarar jag bara socialism!
Jag är inte rolig att umgås med. Men det behöver du ju inte göra heller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar