söndag 7 juni 2015

Fram för gratis kollektivtrafik!


I Proletären nr 20/2015 läser jag följande notis som jag gärna vill ge vidare spridning. Rubriken är Sparka generalen!

"Som vd för Stockholms lokaltrafik driver Anders Lindström en påkostad kampanj för att sätta dit plankare och gratisåkare i kollektivtrafiken.
Men i veckan dömdes an själv för stöld motsvarande 2700 kronor på Hongkongs flygplats. SL-chefen urskuldar sig med att han "glömt att betala". Knappast en hållbar ursäkt för den som upptäcks av SL:s kontrollanter i tunnelbanan.
Anders Lindströms lyxresa till Hongkong bekostas av skattebetalarna. Bara flygbiljetten gick på 28000 kronor, hotellrummet på femstjärniga Sheraton kostade 2800 kronor natten. Därtill kan läggas utsvävningar på klubbar och restauranger.
2007 utsågs generallöjtnant Anders Lindström av Alliansregeringen till Försvarsmaktens insatschef med ansvar för Afganistan. Han har tidigare varit svensk samverkansofficer på USA:s centralkommando i Tampa.
Stöld, korruption och ett osunt intresse för krigföring. SL-generalen Anders Lindström borde bli bjuden på en enkelresa till ändstation.

Det kan man tycka. Men man kan också passa på att önska gratis kollektivtrafik. Det skulle kanske inte Anders Lindström ha så stor glädje av, men det skulle glädja oss andra väldigt mycket. Och kanske få oss att se lite mindre kritiskt på SL-chefens lyxliv.


2 kommentarer:

  1. Som vanligt tack för dina intressanta inlägg. Tack för intressant information om SL:s fd. Vd Anders Lindström. Man förstår ju att pengarna inte både kan räcka till Flygresor och hotell i lyxklass,representationskonton kraftiga löner mm OCH gratis eller åtminstone billigare kollektivtrafik. De har det inte lätt där uppe i toppen.

    SvaraRadera
  2. Som vanligt tack för dina intressanta inlägg. Tack för intressant information om SL:s fd. Vd Anders Lindström. Man förstår ju att pengarna inte både kan räcka till Flygresor och hotell i lyxklass,representationskonton kraftiga löner mm OCH gratis eller åtminstone billigare kollektivtrafik. De har det inte lätt där uppe i toppen.

    SvaraRadera