söndag 31 mars 2013

Om vår mest skamlöse politikerCarl Bildt är på tapeten. Teve hedrar honom med påkostade program. I Flamman 21 mars kan man läsa att han varit spion. Den har sina uppgifter från Aftonbladet, som avslöjat att Carl Bildt lämnade informationer till USA om regeringsförhandlingarna 1976.

Bildt var då Gösta Bohmans sekreterare och satt med under de borgerliga partiernas förhandlingar. Därifrån ämnade han rapporter till USA. Förhandlingarna var hemliga och Bildt hade inte partiledarnas tillåtelse att rapportera om dem. Att lämna hemliga uppgifter till främmande makt bör kallas spioneri.

Enligt Aftonbladet säger Carl Bildt att det finns dom som gett sig den på att sätta dit honom, men "då ska man ha lite mer på fötterna. Det är ingenting för nybörjare." Flammans skribent antar att det alltså finns fler hemligheter som skulle kunna sätta dit Carl Bildt. Det finns det nog, men allt vad man hittills vet om honom borde få honom att skamset dra sej tillbaka från det offentliga rampljuset. Men att inte kunna skämmas tycks vara hans verkliga styrka.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar