söndag 3 mars 2013

Fortsätt ropa: UT UR EU!Så här skriver vänsterpartisterna Lars Ohly och Mikael Gustafsson i Flamman 28 februari under rubriken Slösaktig och hemlig EU-budget:

"2012 utbetalades 380 miljarder kronor i gårdsstöd. (…) Stöden följer en ologisk princip: De som har minst behov av stöd får mest. Bidrag betalas ut till markägare även om de inte är aktiva jordbrukare. Ett exempel är Stefan Persson, ägaren av Hennes & Mauritz, och världens åttonde rikaste människa med en förmögenhet på 175 miljarder kronor. Persson ansökte om jordbruksstöd från EU för sina gårdar i England. Förra året fick han fem miljoner kronor i bidrag. Ett annat exempel är den svenske kungen som fick 896 000 kronor i gårdsstöd från EU. Vill vi att våra skattepengar ska gå till monarker och miljardärer?"

Det vill vi inte. Vi bör så ofta vi kan ropa ut vår självklara slogan: UT UR EU! De båda vänsterpartisterna ovan fortsätter i sin artikel i Flamman:

"Kritiken mot EU växer över hela Europa. Slöseriet med EU:s resurser är bara en orsak. Åtstramningspolitiken är värst. 26 miljoner människor har tvingats ut i arbetslöshet för att säkra bankernas intressen. De största förlorarna i detta nyliberala krig är de arbetslösa och lågavlönade. Särskilt hårt slår åtstramningarna mot kvinnor."

Nu är det sagt. Även till er som inte prenumererar på Flamman. Varför gör ni inte det förresten? Flamman, Proletären och Arbetet (fd LO-tidningen) måste man ha. Skippa den dyra prenumerationen på din dagliga morgontidning så räcker pengarna till viktigare vänsterblaskor!  


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar