fredag 1 mars 2013

Läs de nertystade Sven Anér!I dag är det 1 mars. Denna morgon för 27 år sedan vaknade vi till nyheten att Olof Palme var död. Mördad. Sen dess har det skrivits metervis med böcker om mordet, men bara en skribent har namngivit den som höll i vapnet. Den skribenten är förre DN-journalisten Sven Anér.

Sven Anér är den mest nertystade av alla som skrivit om Palmemordet. I den minsta och billigaste av hans böcker beskriver han detaljerat vad som hände utanför Dekorima på Sveavägen på natten den 28 februari 1986. Han namnger den han menar sköt men inte vilka som låg bakom, vilka uppdragsgivarna var.

Det kan man förstå. Här rör det sej förmodligen om samhällets verkliga toppar, de som är så mäktiga att de kan hindra utredningen och tysta medarbetare i alla våra medier. Utom den gamle DN-journalisten Sven Anér.

I tidningen Proletären (28/2) skriver Olle Minell ett helt uppslag under rubriken Mörkläggningen av polisspåret. Han har skrivit många spaltmeter om Palmemordet utan att nå ända fram. Leif GW Persson tjänar förmögenheter på sina romaner om mordet men lurar oss ändå på upplösningen.

Som jag är övertygad om finns hos Sven Anér! Googla honom får du se! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar