torsdag 19 september 2013

Tro inte på Sverigedemokraterna!Sverigedemokraterna har en välfunnen slogan: Vi säger vad du tänker.
Att de faktiskt har en del tankar gemensamma med oss i den svenska vänstern kan man se i Pontus Mattssons bok Sverigedemokraterna in på bara skinnet som gavs ut av Natur & Kultur för fyra år sedan.
Sd är emot import av judiskt och muslimskt slaktat kött. På SD-Kurirens hemsida visas en kamelslakt där djuret får halsen avskuren och vältrar sig i sitt blod för att långsamt dö. Här har vi ju svårt att säga emot dem.
Partiet ogillar moskébyggen i Sverige. Saudiarabien har ett syfte med att bekosta sådana byggen runt om i världen, sägs det. Låter troligt.
Partiet är emot huvudbonader i skolorna, tvångsäktenskap och omskärelse. Låter inte så tokigt det heller. De är motståndare till Sveriges medlemskap i EU, och det är ju många av oss också.

Men se upp!
 Sverigedemokraterna bildades 1988 ur BSS (Bevara Sverige svenskt) som en klubb för högerextremister och övervintrade nazister. Nu försöker partiledningen göra samma sak med Sd som Fredrik Reinfeldt gjorde med moderaterna. Sd presenteras som det nya arbetarpartiet. 63 procent av partiets väljare identifierar sig som arbetare.
Kritiken mot invandringen är partiets kärna. Till det som partiet förordar hör kärnfamiljens bevarande, kristna värden i skolorna och upplysning om kommunismens brott (som ju är historia, medan kapitalismens brott begås här och nu!)
  
Även om Sd har vissa krav som en del av oss kan ställa upp på framstår det ändå som ett klart borgerligt parti. Därför bör det motarbetas. Liksom modraterna, med sitt lika skumma förflutna.
Svenskarna först! är en dålig paroll. Vilka svenskar? Sverige är ju ett klassamhälle, vilket Sd vägra att se.

Det gör ju föralldel andra partier också. Och så länge vi inte har ett uttalat arbetarparti är risken stor att Sverigedemokraterna kan lura till sej allt fler svenska arbetare.
                                                                                      
1 kommentar:

  1. SD är ett missnöjesparti. Inget fel i det. En katalysator som får verka under förhoppningsvis begränsad tid och i väntan på en modern arbetarvänster.

    SvaraRadera