söndag 22 september 2013

Är den offentliga sektorn socialism?Socialdemokratins medlemmar är döende. På riktigt. De allra flesta är gamlingar. Men en av de yngre och aktiva har vi sett och hört i TV:s Debatt på sistone.
Det är David Suhonen. Honom kan man läsa i antologin Snart går vi utan er som Leopard av ut för ett par år sedan. Den är förmodligen lutsåld men bör finas på biblioteket.

Suhonens bidrag är bokens viktigaste och mest välskrivna. Han säger: Om socialdemokratin kommit med en gåva till mänskligheten är det den starka välfärdsstaten, den stora offentliga sektorn. Den måste få växa. Vi måste göra offentliga sektorn till den bästa arbetsgivaren. Vår rörelse hör ihop med den offentliga sektorn. Den är socialdemokratin förkroppsligad. Den offentliga sektorn är en väg till socialismen. Den offentliga sektorn är socialism!

Det finns vilja hos borgarpacket att "avsossefiera" Sverige. Ibland tycker jag det verkar som om sossarna själva håller på med det. Jag skulle bli mycket glad om jag hade fel!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar