lördag 4 maj 2013

Lite om Kristdemokraternas historiaDet går bakåt för Kristdemokraterna. Om det vore val i dag skulle det får tre procent och alltså inte komma in i riksdan. Det är bra. Ett kristet parti har ingenting att göra i ett sekulariserat land som Sverige.

De som trots allt kan tänka sej att rösta på partiet bör få veta lite om dess historia. När det bildades som KDS 1964 skrev tidningen Arbetaren om partiets första pressekreterare, nazisten Lennart Aae, och citerade hans dikt Nationalsocialisten som började "Han står lugn, han står säker / trots hånfullt skrik och hån…"
Stockholms-Tidningen visade upp gymnastikdirektör Folke Dahlström som varit ungdomsledare för Lindholms nazistparti och sen blev avdelningsordförande i KDS. Tidningen Proletären plockade fram nazisten Harald Ljungström som fick uppdraget att skriva KDS första partiprogram.

Man behöver inte vara socialist för att känna förvåning över att ett kristet parti sitter i regeringen och är fredat från granskning i borgerlig press.
Nu kan man undra vems intressen ett kristet parti kämpar för i dag. Det kan inte vara Guds eftersom Gud är en historisk villfarelse utan existens i verkligheten. Det kan inte vara folkets eftersom folket är sekulariserat. Gissningsvis har Kd i dag sina anhängare i de storföretag som kallas frikyrkor och vars främste företagare Levi Pethrus var den som bildade partiet.
I KDS första Val-Extra 1964 skrev fd nazisten Harald Ljungström: "Vad som behövs i dag är en kristen förnyelse av hela vårt samhällsliv och den förnyelsen kan inte få något starkare stöd av riksdagsmän, klavbundna av partiledningar med materialistisk inriktning, utan endast av riksdagsmän, som inte känner sig stå i lydnadsförhållande till någon annan än Jesus Kristus."
 
Albert Engström ritade en gång två glada pojkar och en kristendomslärare som sa: ­– Gossar, ni får inte flina åt det heliga, hur löjligt det än är!
Kristdemokraterna är inte bara löjliga. Om de finge makt kunde de bli farliga. Dessbättre försvinner de ur riksdan efter nästa val. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar