onsdag 22 maj 2013

Har vi medeltida hjärnor i regeringen?Man kan vara kristen och politiker samtidigt. Det är pingstvännen Mats Odell. Som medlem i kristdemokraterna var han regeringsmedlem 2006–2010 och sålde ut statliga företag, bland annat Vin- och sprit. Poeten Ove Klinthäll skrev en dikt i Folkbladet 11 oktober 2007:

Från Odell gick ut ett påbud:
Kapitalister! Hör hit! Jag ska sälja
samtliga statsföretag! Ni kan välja!
Skynda! Gör fynd på vår statliga rea!
Vattenfall, säj kan det va nåt? Nordea?
Nu ska vi länsa de statliga faten,
ingenting lönsamt ska ägas av staten!

I Aftonbladet skrev Ann Charlott Altstadt 21 januari 2011 om Mats Odell: "Som medlem i Vallentuna pingstförsamling bekänner han sig till kreationismen – det vill säga uppfattningen att världen kommit till genom gudomligt ingripande – och anser att det finns bevis för syndafloden."

Man kan alltså sitta i den svenska regeringen och vara kristen, bibeltroende. Bygga sin världsbild på något som skrivits i en förvetenskaplig tid, i en helt annan kultur, så skild från vår egen som det bara är möjligt!

Även om Livets Ord och andra skumma organisationer skänker pengar till partiet är det nu troligt att Kristdemokraterna åker ut ur riksdagen vid nästa val. Men hur många andra politiker är religiösa? Sossepartiet lär ha en grupp kristna som man tolererar för att inte tappa röster.

Man kan behålla trosfriheten (och det måste vi!) men samtidigt kämpa för folkupplysning och bekämpa medeltida vidskepelse. Det är något som socialister bör ha klart för sej.   Inga kommentarer:

Skicka en kommentar