fredag 3 maj 2013

Bak framåt mot nygamla mål!


                                                                                 
I tevereportagen från första maj har vi om och om igen fått stirra på den krossade tomat som ska föreställa sossarnas partimärke. Den tomat som beställdes hos den spanske designern Javier Mariscal för att beteckna den förnyelse som drev partiet högerut.
Om socialdemokratin ville återgå till att vara socialdemokrati borde den återta den gamla vackra ros som symboliserade vissheten att de allra flesta av oss är solidariska och gärna betalar några kronor mer i skatt om de går till ökad välfärd.

Olof Palme sa: Politik är att vilja. Ingvar Carlsson sa: Politik är att förändra. Det duger inte. Framtidens sossar borde säga: Politik är att fördela! Det är vad politiker sysslat med i alla tider – oftast orättvist, men så behöver man ju inte göra. Ta pengarna där dom finns! Fördela!
Framtidens sossar borde kolla vad borgarna och högersossarna ställt till med och vrida det rätt igen. Det som avreglerats måste återregleras. Det som privatiserats ska återföras till det allmänna.

Ska vi gå baklänges? säger högersossarna i min omgivning. Det går väl inte, vi måste väl framåt. Javisst, framåt mot Wigforss och Per Albin! Det visste Tage Danielsson när han skrev:
Låt borgarna få vad dom tål!
Bak framåt mot nygamla mål!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar