söndag 22 februari 2015

Bli politiker för att göra ingenting


Alla barn får frågan Vad ska du bli när du blir stor? Lär dem att svara Politiker! För du vill väl att dom ska tjäna pengar, och politiker är ett lönsamt yrke. Då får man ju bestämma över sina egna villkor och behöver inte leva efter samma regler som andra.
Jag läser i Proletären 19 februari att det i Växjö går ett antal misslyckade politiker som håvar in miljoner i bidrag från skattebetalarna för att göra ingenting.
Folkpartisten Patrik Svensson avgick hösten 2012 efter att ha åkt fast för rattfylleri. Nu kvitterar han ut 38927 kronor i månaden för att göra ingenting. Han har gått över till Moderaterna.
Kristdemokraternas ledare i Växjö var till i somras René Jaramillo. Han Gick över till Moderaterna och håvar i dag in 41164 kronor i månaden för att göra ingenting. Centerpartisten Malin Adell Kind avgick i december 2013 och får 17242 kronor i månaden av Växjö kommun för att göra ingenting. Även sossarnas Rose-Marie Holmquist har fått 19177 kronor i månaden för att göra ingenting.
Nu kanske ditt barn inte drömmer om att leva gott på att göra ingenting. Hen kanske vill uträtta något här i världen. Hen kanske är hederlig. Då ska hen inte bli politiker.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar