fredag 18 oktober 2013

Är regeringen emot läskunnighet?I dag gör jag det bekvämt för mej. Tar bara ett citat ur Flamman 17 oktober. Där skriver Jesper Weithz att det är bra att kunna läsa:

"Är man läskunnig kan man till exempel läsa sig till att en regering har tagit bort allt stöd till den läsfrämjande delen av En bok för alla och stödet till Kultur i Arbetslivet som arbetat läsfrämjande på arbetsplatser.
Är man läskunnig kan man till exempel läsa sig till att samma regering fejkar fördubbling i sin kulturbudget genom att ta en summa pengar (30 miljoner kronor) från folkbildningen för att sedan ge tillbaka samma summa till folkbildningen men då öronmärkt för läsfrämjande åtgärder.
Är man läskunnig kan man till exempel sätta samman dessa två exempel och lägga till närapå valfritt exempel på hur samma regering skapat ett privatiserat skolsystem som genererar icke-läskunighet. Bara som ett exempel.

Är man läskunnig kan man också läsa vänsterpressen och få lite andra vinklingar än man bjuds på i den borgarblaska man i övrigt prenumererar på. Gör ett försök får du se!
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar