fredag 5 april 2013

Släng er i väggen, amatörer!Att som bank förvara kontanter är en förpliktelse som snart tillhör historien. Därför minskar tydligen bankrånen. Men kanske ligger det något i det Bertolt Brecht sa: Vad är väl att råna en bank mot att äga den?

Rån utförs numera på gator och i butiker men sällan på banker. De flesta rån ger väldigt lite utdelning. Ändå finns det en typ av rån som är mycket lönsamma. Som vår vän poeten Ove Klinthäll skriver:

Rånare av banker i vårt land, vad har ni för er?
Inte var det mycket på ett år ni undanskaffade.
Många av er blev dessutom jagade och haffade.
Ni kan lära mycket utav bankers direktörer.
Inga direktörer, vad jag vet, blev straffade.
Dom fick höjda löner, fallskärm och en mängd favörer.
Ni kan ta och slänga er i väggen, amatörer!

De stora rånarna jobbar i dag inte med knivar och pistolliknande föremål. De bara sitter där och låter lagen hjälpa dem att råna oss. Vi måste anlita banken, ty sådan är kapitalismen. Banken kan använda våra pengar till att göra ännu mer pengar till jättevinster, ty sådan är kapitalismen.

Var finns de politiker som dragit slutsatsen av detta? Som klart sagt ifrån: Om vi kommer till makten ska vi avskaffa det kapitalistiska systemet! Det har inte sagts på den aktuella S-kongressen. Vänsterpartiets Jonas Sjöstedt sa i går kväll i teves Debatt att vinsterna ska bort ur skola vård och omsorg, men mera vänster än så har man inte hört därifrån. Så här sitter man och väntar – men på vad?  1 kommentar:

  1. Att arbetarklassen och folkets ska ta nya initiativ? Det började en strejk i förra veckan som fick stöd av Unionen, men som helt tystades ned av mainstreammedia. Min FB-vän fick lämna arbetsplatsen, då företaget påpekade: det finns inga arbetsuppgifter åt dej längre!" Ett effektivt sätt att stoppa opposition!

    SvaraRadera