tisdag 28 oktober 2014

Sveriges enda röda dagstidning


Numera har jag bara en dagstidning, det är Dagens ETC, landets enda röda dagstidning. Den 3 oktober skrev där Kajsa Ekis Eman om hur Näringslivet nästlar sej in och driver kampanjer i övrig press.
Näringslivets största kampanj sen slaget om löntagarfonderna handlar om att göra vinst i välfärden. Det organ som hårdast drivit på i den frågan är Dagens Samhälle, kommunernas och landstingens egen tidning. Chefredaktör är Mats Edman med bakgrund i affärspressen. Hans motto tycks vara att all privatisering är av godo.
Framträdande i Dagens Samhälle är sen han tillträdde 2010 hatet mot vänstern. Om vänstern får inflytande är demokratin hotad, eftersom rätten till vinst är en "demokratifråga".
Att en tidning som ägs av våra kommuner och landsting får bedriva en sådan vulgär högerpropaganda är underligt, skriver Kajsa Ekis Edman.
Det kan man hålla med om. Och hon skriver det i Dagens ETC, "en röd dagstidning för ett grönare Sverige".
Du prenumererar väl på den? Om inte – skippa din borgerliga blaska och gå över till Dagens ETC, så sparar du lite pengar och blir bättre upplyst .
Sveriges enda röda dagstidning – den är också min och din tidning, vi som också vill kunna läsa ledarsidan utan att må illa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar