tisdag 14 oktober 2014

Dags för socialism


I Flamman 2 oktober skriver tre medlemmar av Ung Vänster en insändare med rubriken Dags för socialism. En text som jag gärna vill ge vidare spridning:

"I dagens Sverige tjänar en vd 46 gånger så mycket som en industriarbetare. Så här stora inkomstskillnader har vi inte haft i Sverige sedan 1930-talet. Samtidigt finns det mer pengar i Sverige än någonsin, men i stället för att pengarna går till dem som behöver går de till dem som redan har.
Det här slår hårdast mot de redan utsatta – arbetarklassen, där en majoritet består av kvinnor. Pengarna som borde gå till att anställa fler i välfärden går i stället ned i riskkapitalisternas fickor. Överklasen blir rikare på bekostnad av arbetarklassens hälsa.
 Men det behöver inte vara så här. Vi vill ha ett socialistiskt samhälle. Ett samhälle där pengar inte betyder makt utan där du har lika stort politiskt inflytande oavsett storleken på plånboken.
Vi vill ha ett samhälle byggt på jämlikhet och rättvisa."

Så skriver tre unga vänsterpartister i Stockholm. Man kan hålla med dem. Men inte bara det. Man kan hoppas att vår nya regering vågar söka sej vänsterut i stället för att flirta med de borgerliga så att de här unga vänstermänniskorna kan få något att säga till om. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar