tisdag 16 september 2014

Stefan Löfven är en skurk


Det låter kanske som skällning, men det är bara ett lugnt konstaterade. Stefan Löfven är inte den hedersprick vi trodde att vi valde till sosseledare.
Det första han gjorde var att utesluta Vänsterpartiet, sin naturliga samarbetspartner, från en S-ledd regering. Det andra var att försöka ställa sej in hos de borgerliga som inte vill ha med honom att göra.
Vänsterpartiets krav för att sitta i en regering har varit att en sådan regering ska sätta stopp för vinster i välfärden. Man kan undra om det är detta som Löfven inte vill gå med på.
– Vi vill ha bredare uppgörelser på olika sätt, säger Löfven.
Det betyder att i vissa frågor göra upp med Folkpartiet och Centern. Vilket skulle vara omöjligt med Vänsterpartiet i en regering, tror Stefan Löfven. Han tycks inte ha märkt att Centern redan sagt nej till allt samarbete med Löfven.
När vi fick bort Reinfeldts höger trodde vi att vi äntligen skulle få en vänsterregering i Sverige. I stället fick vi en statsminister som tar avstånd från vänstern och flirtar med högern.
Det är för bedrövligt.      

4 kommentarer:

 1. Jag har tagit mig friheten att dela din blogg på min fb-sida, så att fler kan få ta del av den.

  SvaraRadera
 2. Men visste vi inte vem Löfven var? Jag trodde aldrig V skulle få komma in i en regering. Vi visste vem han var, vi visste hur han kom till rodret hos S, vi vet att han varit och ödmjukat sig hos Bilderberg gruppen, han har i princip ägnat sig åt eftergifter genom hela valrörelsen.

  Det fanns ett tämligen starkt och uttalat motstånd emot att ingå i en S regering inom V dessutom. Nu har den falangen fått vatten på sin kvarn, men nu är V slutligen befriad från att relatera sin politik till sossarna, de kan formulera sin egen politik. Nu har de inget att förlora på att vara radikalast i riksdagen.

  SvaraRadera
 3. Allt för många i sosse-adeln har sina fingrar i den syltburk som vinster i välfärden är. Därför var det helt otänkbart att låta V sitta med i en regering ledd av S.

  SvaraRadera
 4. För sent skall syndaren vakna, en röst mot högern blev en röst för högerpolitik. Och det enda Jonas Sjöström beklagar är att han inte fick sitta närmare köttgrytorna. Jag trodde han skulle börja gråta när han fick fingret av Stefan Löfven

  SvaraRadera