tisdag 4 mars 2014

Bort med borgerligt nyhetsflöde!


För mig har det alltid varit en gåta hur de rika och mäktiga fått sin rikedom och makt och hur de kunnat behålla den. Hur har de kunnat tvinga ut bönder och arbetare i krig? Hur har de kunnat sitta kvar med sin makt när folkets kvinnor sett sina överlevande män komma stapplande från krigen med lemlästade kroppar och psykiska skador? Hur har de rika och mäktiga kunnat hindra soldathustrur från att tränga sig in i slotten och skära strupen av de mäktiga?
Det senaste vi kunnat läsa om det globala vansinnet är att 85 rika äger lika mycket som halva jordens befolkning, alltså lika mycket som de 3,5 miljarder människor som är de fattigaste.
Det är svårt att fatta stora siffror. Världens rikedom ska motsvara 712 biljoner kronor – och hälften så mycket ägs av den rikaste procenten i världen.
Politik är att vilja, sa Palme. Politik är att fördela, säger vi. Fördelningen är åt helvete och systemet kallas demokrati. Folkstyre – ha! I stället för folkstyre bör det kallas tjyvastyre.
Kleptokrati! Det ordet har vi lanserat förut och nu upprepar vi det. Tjyvastyre. Kleptokrati!
Högst inkomstökning under de senaste tio åren har man haft i USA och Australien. På tredje plats kommer Sverige där den rikaste procenten har ökat sina inkomster med 75 procent.
Det vore nånting för arbetarrörelsen att ta efter. Kräva att jobbarnas löner ökar med 75 procent vart tionde år!
Hur har historiens herrar kunnat bevara sin makt? Jo, genom att anställa, betala och beväpna fattiga pojkar till sitt försvar mot folket.
Hur går det till i dag? Ja, skillnaden är faktiskt inte stor, om du nu trodde det. Soldater finns på slottsmurarna. Men inte bara där. Alla stora tidningars redaktörer och journalister liksom radio- och TV-folk gör sitt i försvaret av kleptokratin.
Vill du ha ett gott råd så prenumerera på alternativ press. Flamman, Proletären, Dagens ETC, det är dom har jag i brevlådan. På baksidan av Flamman citeras en läsare som säger: Fruktansvärt skönt att få ett nyhetsflöde som inte är borgerligt vinklat!
Skaffa dej ett sånt nyhetsflöde du också!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar