onsdag 12 februari 2014

Politik, betyder det bedrägeri?


Politik borde vara samhällsnyttigt arbete men är ofta detsamma som bedrägeri. Man ser det redan i partinamnen. Nazism är en förkortning av nationalsocialism. Socialism är ju något många av oss drömmer om – men sannerligen inte nazism.
Vad betyder våra vanliga partinamn? Högern kallar sej moderat, vilket är ett adjektiv som betyder nånting måttfullt, nånting i mitten. Vänstern har ett hederligt partinamn. Kd och Mp likaså. Men vad betyder Centern? Och Socialdemokraterna?   
Och vad är det som får folk att rösta på Sverigedemokraterna? Man vet troligen inte att det är ett borgerligt parti med nazistiskt ursprung. Men man vet att SD vill minska invandringen. Och det vill ju svenska folket också. Något som aldrig diskuteras – därför att vi inte längre har någon sammanslutning där diskussion kan föras.
Moderaterna styr landet på Näringslivets uppdrag. Näringslivet – och därmed Sverige – styrs av wallenbergare och andra storföretagare som vill verka men inte synas. Politiker och mediefolk tar emot deras direktiv (grävande journalister borde undersöka hur) och lyder dem obehindrat.
Svenska arbetare byggde ett välfärdsland som blev unikt i världen. Det var detta – och inte kommunismen – som hotade kapitalismen och därför måste förstöras.
Man köpte ut ledande socialdemokrater (något som grävande journalister också borde belysa) och tystade svenska folket med en gränslös invandring och snack om rasism.
Nu växer Sverigedemokraterna. Ett parti som vill minska invandringen, i likhet med den tysta majoriteten av svenska folket. Men SD är ett borgerligt parti som denna tysta majoritet aldrig borde rösta på. Ett borgerligt parti med skum och brun bakgrund, ungefär som moderaterna, vilka vi inte heller skulle rösta på om vi hade en arbetarrörelse som kunde upplysa oss och där vi kunde diskutera. Det har vi alltså inte.
Till våren fyller jag 89 år. Jag hoppas hänga med till hösten och nästa val – för att se om det då alls finns något att rösta på. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar