söndag 16 februari 2014

En festival med skitlåtar nu igen!Går du och trallar på Bissi-bissi-bissi eller Yes-We-Can i dag? Troligen inte. Fast du satt väl där i går kväll och kollade på Melodifestivalen och hoppades – liksom jag – på någon Waterloo eller Diggilo-diggilej. Igenting sådant kom. Inte en enda liten melodislinga som fastnade i minnet.
Något fanns det att glädjas åt. Till exempel Ace Wilder som höll undan mikrofonen från ansiktet så att det inte såg ut som om hon tänkte käka upp den.
Kan nån begripa varför man numera kör med stora runda mikar som de sjungande tycks vilja stoppa in i mun. Tidigare på dagen kunde man se programmet om Alice Babs karriär. Hon framträdde runt om i värden, och ingenstans såg man någon förfärlig rund mikrofon. Överallt var det smala mikar på mer än handsbredds avstånd från den som sjöng – men ändå med perfekt röståtergivning!
Den tekniken finns kvar, använd den!
Det är ju en evig tur att vi har Cornelis, Olle Adolphson, Carl Anton, Ramel och Taube och alla senare musikaliska begåvningar. Och för oss som spelar jazzmusik finns lika självklart All Of Me, Lady Be Good, Dinah, Exactly Like You och alla de andra som ingen tid kan ta kål på.
Vi behöver ingen Melodifestival. Vad vi behöver är melodier. Och låtskrivare som gör melodier av lust och glädje – och inte snickrar ihop skitlåtar för att få ut dom i TV.
   Inga kommentarer:

Skicka en kommentar