tisdag 27 augusti 2013

Om kamratuppfostran i överklassenGårdagens huvudnyhet i nyhetsmedia var att elever på Lundsberg blivit skadade vid sk nollning. Brända med strykjärn. Det låter förfärligt, men… tänk efter. Lundsberg är en skola för överklassens barn. Den ska fostra framtidens makthavare. Det är familjer som Posse, Trolle, Bonde, von Platen, de Geer, Douglas, Wachtmeister, von Rosen som skrivit in sina barn vid Lundsberg från början av 1900-talet. Även finansiella furstesläkter som Wallenberg, Wehtje, Bonnier samt Göteborgs köpmannasläkter Dickson och Wijk har valt Lundsberg som utbildningsort för sina barn.

Om nu överklassens barn misshandlar varandra – vad angår det egentigen oss vanliga medborgare? För vår del kan de väl gärna få öva på varann de ogärningar de så småningom kommer att begå mot sina underlydande i de företag och institutioner de kommer att leda när de blir vuxna.    

Föräldrar som har råd med årsavgifter på 200 000 kronor för att sätta sina ungar på Lundsberg , de vet vad de kommer att få tillbaka från skolan. Ungdomar som fått sin medmänsklighet dödad av kamratuppfostran och som är lämpliga att fortsätta det föräldrarna visat att man ska ägna sitt liv åt – nämligen att berika sej på andras arbete.

Låt eleverna på överklasskolan Lundsberg misshandla varandra – men se till att vi får ett samhälle där de inte kan tillämpa sina kunskaper på oss andra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar