måndag 4 februari 2013

Vem mördade Olof Palme?Det har varit mycket Palme på sista tiden. Nu senast fyra tevefilmer efter Leif GW Persons böcker. Nu trodde man att mördaren skulle plockas fram i slutet av fjärde delen, men så skedde inte. Jag fattade inte vart Leif GW Persson ville komma.

Men det viktiga i allt prat om Palmemordet är inte vad som sägs utan vad som inte sägs. En som länge sysslat med Palmemordet är gamle DN-journalisten Sven Anér. Han menar sig ha löst mordet och ger i sina böcker en levande beskrivning av vad han menar skedde utanför Dekorima på Sveavägen när Palme mördades. Sven Anér är namnet som aldrig nämns i våra medier.

Det som aldrig nämns är viktigt. Det som tystas ner är det man ska bli nyfiken på och utforska. Jag har just lyssnat på en hel timmes intervju med den gamle journalisten Sven Anér här i datorn. Inte minst intressant är det ha säger om Leif GW Persson. Om du är intresserad av Palmemordet kan du googla på namnet Sven Anér.

Om den gamle DN-journalisten Anér har rätt skulle Palmes mördare ha tagit sin tillflykt till Fredrik Reinfeldts partitopp och levt skyddad där i alla år.  Tänk så det kan spekuleras!


1 kommentar:

  1. Om svenska poliser vore tillräckligt "smarta" för att kunna genomföra ett sånt attentat och sedan komma undan med det ...så borde sådana också ha kunnat löst det, efter 27 år.
    Christer P - eller varför inte Christer A? (kallad GH) - om man ska tro en annan privatspanare/författare; Paul Smith.
    AA är "utpekad" av två flickor som dyker upp med sin berättelse först efter 6 år... men vad vet man...

    SvaraRadera