måndag 11 februari 2013

En massa bra läsningEn bok för alla är ett svenskt bokförlag som startades 1976 för att med statligt stöd ge ut kvalitetslitteratur till lågt pris. År 2008 drog Fredrik Reinfeldts regering in det statliga stödet. Verksamheten bedrivs nu av Ordfront och föreningen En bok för allas vänner.

Böckerna säljs genom bokhandeln och genom en väl utbyggd ombudsverksamhet. Man kan också prenumerera på förlagets böcker. Det har jag inte gjort. Däremot har jag gått med i föreningen En bok för allas vänner. Det som jag här vill rekommendera dej att göra.

Medlemskapet kostar 150 kronor (och 50 kronor för ungdom under 25 år). För dessa 150 kronor har jag fått föreningens årsbok Fler NOBELLER, som innehåller noveller av 25 nobelpristagare. 260 sidor spännande läsning. Från adlibris kan du få boken för 69 kronor, men om du går med i föreningen stöder du en kulturgärning av det slag som Fredrik Reinfeldt vill stoppa. Bara det är värt medlemsavgiften, och du får en massa bra läsning på köpet.

1 kommentar:

  1. Tack för tipset! Dagens politiker är sorgligt nog närmast att likna vid ödeläggare och plundrare. Men det var ju inget nytt här precis...

    SvaraRadera