söndag 8 december 2013

En värdefull julklapp under 80 spänn


När man skriver böcker stöter man ibland på en bok som man önskar att man själv hade skrivit. Från en idé som man önskar att man själv kommit på. En sån bok har drabbat mej just nu. Den heter Kaffe med Rån och är skriven av Catharina Ingelman-Sundberg. Den är inte helt ny men har kommit ut i Månpocket i år.

Vilken romanidé! Fem gamlingar har bildat en kör. De bor på ett privat äldreboende där det blir allt sämre och sparas på allting för att ägarens vinst ska öka. Gamlingarna, två gubbar och tre tanter, ser på TV att förbrytare som sitter i fängelse har det mycket bättre än de. Så de beslutar att begå brott och hamna i fängelse. De begår brott men ingen tror att gamlingar med rullatorer kan vara skyldiga…

En roman ska vara rolig, spännande och samhällskritisk. Den här har allt. Den är roligt skriven och spänning blir det när gamlingarna snott tavlor på Nationalmuseum och ska få med sej dem ut. Samhällskritiken har med usel äldrevård att göra.

Om du vill ge bort en julklapp om blir till stor glädje men inte ens kostar 80 spänn, så har du här ett tips att ta vara på. God Jul!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar