lördag 28 juni 2014

Min deckare blir ganska kort


Jag har alltid undrat hur kolleger får ihop deckare på 400 sidor. Själv kan jag inte klara det och bli miljonär. Nej, jag kan bara få ihop en sida. Här är min deckare MORDEN PÅ NYGATAN:

På Nygatan hade det begåtts ett antal kvinnomord. Damer som gått där ensamma på natten hade hittats ihjälslagna. Den unga journalisten Margit Brodin bestämde sej för att avslöja mördaren. Hon kontaktade specialisten på mordutredningar, kriminalkommissarie Oskar Grahn, och träffade en överenskommelse med honom:
– Jag går ensam på Nygatan i natt. Du följer efter, dold i mörkret, och när du ser den som smyger sej på mej så rusar du fram och tar honom.
– Vågar du ta risken att gå där ensam? frågade han.
– Någon måste göra det, sa hon. Mördaren måste avslöjas.
Så fick det bli. Natten kom och mörkret föll. Margit Brodin började gå i Nygatans dunkel, förvissad om att kommissarie Oskar Grahn följde efter med ögonen på henne.
Det gjorde han. Och strax gjorde han som han tidigare gjort. Han tog fram sin batong, smög upp bakom henne och slog ihjäl henne. Hans sjunde offer blev hon, den unga tappra journalisten Margit Brodin.     

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar