fredag 14 juni 2013

Några krav på en blivande statsministerDagens dikt lånar vi av Tage Danielsson:

Vi som i Sverige bygga och bo
måste få åter vår framtidstro.
Det sade Palme. Men något var galet.
Med framtiden mena han 60-talet!
Låt oss glatt vandra fram ännu längre ändå.
Till Per Albin och Wigforss och Sköld.
Dom är framtidens män! Med dom kan vi få
lite trygghet och skydd mot all köld.
Låt borgarna få vad dom tål!
Bak framåt mot nygamla mål!

Det är mer än ett år kvar till valet. Då Stefan Löfven ska bli statsminister. Dags för oss att tänka på vad vi ska kräva av honom och sosspartiet.

Här är några krav: Inga fler privatiseringar! Inga fler avskedanden utan att de avskedade garanterats sin fortsatta försörjning! Arbetstidsförkortning, sex timmars arbetsdag med oförändrad lön! Stopp för bemanningsföretag! Statlig arbetsförmedlig! Statliga storbanker och sparbanker! Bort med utgiftstaken, pengar som finns ska användas! Inga svenska soldater utomlands!

Vår socialdemokrati ska locka väljare med en tydlig klasspolitik som vädjar till hederliga, arbetande människor, till oss som gärna betalar några kronor mer i skatt för att våra sämre ställda kamrater ska få en hygglig tillvaro. Vi som tänker så är i majoritet.

Jag lägger ut de här kraven på Stefan Löfven redan nu, så att han får tid att tänka igenom saken. Och hinna fatta vad socialdemokrati ska vara. Gör han det får han våra röster. Och det gör han naturligtvis! Bak framåt mot nygamla mål!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar