söndag 13 januari 2013

Producera och fördelaFör mej är människan den arbetande varelsen. Vi är de enda som medvetet producerar våra livsvillkor med ständigt ökat kunnande och förbättrade redskap.
Medan vi gör det träder vi i bestämda förhållanden till varandra: några äger produktionsmedel, andra har bara sin arbetskraft att sälja för att överleva. Det har jag från Karl Marx.

När vi producerat vad vi behöver uppstår problemet med fördelningen. Om den handlar alla krig och konflikter. Hela vår historia handlar om våra två grundproblem: producera och fördela.
Om människan är den arbetande varelsen bör det betyda att den som inte arbetar förlorar i mänsklighet och perverteras.
Det kan varje förnuftig människa se. Vanligt folk är emot krig och orättvisor och således klokare än den perverterade överklass som inte arbetar men styr världen med krig och orättvisor.

Förnuft har vi. Men det är hemlöst nu, sedan våra organisationer hamnat i händerna på pampar som lämnat arbetslivet och verkligheten.
Det verkar som om vi – eller ni som är lite yngre – är tvungna att börja om från början. Organisera oss och genom social kontroll påtvinga landets ägande och tärande individer lite moral och ansvarskänsla. Mänsklighet kräver social kontroll.

Nu har man ju inga förpliktelser. Jag skulle kunna tjäna pengar på att skriva porr eller starta parkeringsbolag eller konsultföretag eller nåt annat onyttigt. Eller bli fastighetsägare och påstå mej äga arbetande människors bostäder och pressa pengar av dem. Det här samhället hindrar mej inte med någon social kontroll.

Det borde det verkligen göra.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar