lördag 1 september 2012

Om ensamkommande flyktingbarnMigrationsverket har bekymmer med kommuner som inte vill ta emot ensamkommande barn som söker asyl i Sverige. De var förra året 2657. I år kan det komma fler.
Sverige är det land i Europa där flest barn och ungdomar söker asyl utan sällskap av vårdnadshavare, meddelar TT. Det väcker tankar.

Tänk dej en liten grabb i Somalia, ett gatubarn som inte gått i skola och bara känner till den del av världen han kan se runt omkring sej. Nu får han för sej att han ska ge sej iväg till Sverige, som ligger nånstans bortom horisonten, utanför hans synvidd.
Vad gör han? Han har inga pengar till bussen. Han börjar gå till fots ut i öknen och blir i bästa fall räddad av nån gubbe med kamel innan han hunnit dö av hunger och törst.
Tror du att den här killen finns bland de ensamkommande som dyker upp i Sverige? Nej, den som kommer hit måste ha haft helt andra förutsättningar. Han måste ha upplysta och välbärgade föräldrar som känner till Europas länder, har råd att köpa flygbiljett och betala nån människosmugglare och dessutom vet nånting om anhöriginvandring så att de själva kan komma efter.

De måste ha fått dessa upplysningar nånstans ifrån. I SAF:s (Näringslivets) grunddokument för systemförändringen i Sverige, Sture Eskilssons PM från 1971, står det att SAF bör "satsa på några större omsorgsfullt utvalda och genomtänkta kampanjer". I det sammanhanget nämns "invandrarna".
Tanken ligger nära till hands att det gällde att utöka invandringen för att splittra befolkningen, avsvenska Sverige och underlätta vår anslutning till EU. Då passade det att sprida rykten utomlands om att det gick lätt att komma in i drömlandet Sverige.

Invandringen tog fart. Journalister lärde sej att inte diskutera invandringen och stämpla som rasister alla som ville göra det. Makthavare som kastar ut hundratusentals människor i arbetslöshet började gå omkring med märket Rör inte min kompis och påstod sej lida med förtryckta kurder och bosnier.
Det kunde verka löjligt, men målet var nått. Näringslivet hade fått en stor arbetskraftsreserv och massor av arbetslösa att pressa lönerna med.

Sossarna och facket avväpnades. Hur det gick till återstår att utreda.


2 kommentarer:

 1. Hej Sven! Detta är ett helt sensationellt inlägg! Vänsterkrafterna skulle alltså i invandrarfrågan ha manipulerats av det krassa näringslivet. Jag antar att du är medveten om att detta är sprängstoff och jag utgår från att det du säger kommer från hjärtat. Det finns en sammantagen logik i det du säger. Men det återstår många frågor att ställa. Vem gör det?

  SvaraRadera
 2. Intressant inlägg, men det känns som att det bara är halva sanningen.
  Varför skulle den extrema våldsvänstern stötta näringslivet, deras traditionella fiender?

  Nej, marxisterna har en egen agenda. De vill skapa så mycket kaos och oordning i landet att det banar väg för revolutionen ...
  Tyvärr för dem är de inte förståndigare än att de tror sig kunna hantera islamisterna som väller in i landet.
  Hoppas det aldrig går så långt att de får uppleva sitt misstag.

  SvaraRadera