tisdag 24 januari 2012

Varför inte diskutera invandringen?


I går nämnde jag hur Kjell Albin Abrahamson snoppat av en kille som ville diskutera invandringen i radions Ring P1. Jag anser att den diskussionen inte bör förbehållas Sverigedemokraterna utan bör få plats i våra studieförbund, främst ABF. Man kan lägga en bra bok till grund för en sån diskussion. För dagen kan jag rekommendera Tina Thunanders "Resa i Sharialand" (Leopard förlag) Om den har jag skrivit så här:

– Tänk dig att du och jag är i öknen och det råkar vara så att du inte har täckt dina ben. Då blir jag – jag måste tyvärr säga som det är – men då blir jag kåt. Det kan jag inte hjälpa, för det är så mannen är skapad. Därför ska du vara täckt. Det är för din egen säkerhet.
Tina Thunander citerar Mr Khaled, en tjänsteman i Saudiarabien, dit hon rest för att studera islam.
Till det som väckt hennes intresse hör ett märkligt förhållande mellan könen. Och flickor som i Sverige fallit från balkonger. Här fanns en invandrad mamma med en son och flera döttrar. Sonen var sällan i skolan, hade genomgående underkänt och satt mest framför datorn och rökte. Som enda man i familjen blev han sin mammas och sina systrars förmyndare. En av hans systrar hade tittat upp när en pojke passerade hennes skolbänk och gett honom ett leende. Systern föll strax därefter ut från en balkong och dog.
Tina reste till Saudiarabien för att göra reportage. Hon fann ett land dominerat av religion och sexualfixering.
Saudiarabien är Sveriges främsta handelspartner i Mellanöstern. Ett ökenland som för 30 år sedan befolkades av beduiner men som nu hör till världens rikaste länder med världens största oljereserv.
Landet styrs av en kung som ett familjeföretag. Demokrati är otänkbar. Folket kan inte styra, det kan bara Gud. I väst har vi lagar som är gjorda av människor, i Saudiarabien kommer lagarna från Gud och ska vara förenliga med koranen. Kvinnor har en underordad ställning.
Kvinnor ska inte idrotta för de kan förlora sin oskuld vid fysisk träning. Kvinnor bör inte sjunga offentligt, det vore som att annonsera efter en älskare. Kvinnor och män får inte ha konferens i samma föreläsningssal. En kvinna bör inte köra bil för då kan manliga bilförare titta på henne och krocka.
Sharialagarna kräver stränga straff. Ingen stjäl från en obemannad butik, då kan man få högra handen avhuggen. En 16-årig pojke fick sex års fängelse för att han undrat hur man kan veta något om profeten. En 13-årig flicka dömdes till nittio piskrapp och två månaders fängelse för att ha haft mobiltelefon i skolan. Kvinnlig otrohet kan bestraffas med stening. De flesta dödsstraff förrättas offentligt.
Kvinnor måste ha kläder som döljer. I Mekka innebrändes femton flickor i en skolbrand. De försökte rädda sig men tvingades av polisen tillbaka in i den brinnande skolan för att de inte var korrekt klädda.
För Tina Thunander är inte tyget det stora problemet utan kvinnans position som andra klassens människor. Och männens sexualfixering – som om de vore djur, säger hon.
Myndighetspersoner säger sig ha till uppgift att sprida islam över världen. De flesta moderna europeiska moskéer har bekostats med pengar från Saudiarabien.
Den här boken väcker tankar. Hur reagerar en muslim, som i likhet med den kåte Mr Khaled inte tål att se ett par kvinnoben, om han kommer till Sverige och får se våra sommaravklädda flickor och kvinnor i parker, på gator och badstränder?
Hur många våldtäkter begås av män som fått sin kvinnosyn förstörd av medeltida religiösa föreställningar? Det får vi inte veta eftersom våra journalister alltid döljer brottslingar bakom åldersuppgifter – en 17-åring, en 32-åring, en 54-åring…
Hur Tina Thunander vågat och lyckats genomföra det här reportaget är en gåta. Det är en prestation som borde ge henne Guldspaden för grävande journalistik. Här har hon gett oss material för diskussioner om invandring, minaretbyggen, religion och välfärd som särskilt vänstern i Sverige länge varit i behov av.
Låt inte Sverigedemokraterna få monopol på diskussionen om invandringen! Låt oss ta upp den inom vänstern – infödda och invandrare tillsammans!
                              

 
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar