fredag 13 januari 2012

Tokhöger i går, moderater i dag


MUF betyder Moderata ungdomsförbundet. Det har en lång historia, bildades 1934 som Ungsvenskarna och hette från 1946 Högerns ungdomsförbund HUF, för att 1969 bli MUF.
År 1995 hade MUF en stämma där man krävde att strejkrätten skulle avskaffas och strejkbryteri tillåtas, Första maj skulle avskaffas, narkotika legaliseras och statens valutamonopol avskaffas.
Tokhögern har haft många krav genom åren. Sänk de lägsta lönerna! Sänk a-kassan till 60 procent och sänk socialbidragen! Människor i glesbygd ska ha lägre lön, för de har ju högre livskvalitet, lägre boendekostnader och lägre utgifter. Privatisera världshaven! På en MUF-stämma utropade moderate politikern Per Unckel: "Befria Sverige! För över makten från politikerna till den enskilde!" Vår favoritpoet Ove Klinthäll skrev:

Finspång, o Finspång
vad ont har du gjort
långt bort i historiens dunkel
för att ha tvingats bli den ort
som födde fram Per Unckel?

Nå, om vi återgår till de galenskaper som MUF:arna krävde på sin stämma 1995, så kan vi fråga oss vart de tog vägen? Och de ungdomar som kom med galna krav då, var är de nu? Sjutton år senare?
Jo, de måste i dag vara vuxna moderater. Sitter på olika poster i partiet, i samhället, i myndigheter och väl också i regeringen?
En av deras ideologer, författaren och m-politikern Lorentz Lyttkens, kom med en intressant iakttagelse om den svenska arbetarklassen. Han menade att vi inte har någon begåvning kvar i vår arvsmassa. Arbetarnas mest begåvade barn har fått utbildning och gått upp i medelklassen. Då tog de sina gener och sin intelligens med sej. Arbetarklassens begåvningsreserv är tömd. Du har din arbetslöshet i generna!
Då uppstod en intressant fråga. Kan man ha demokrati och låta folket bestämma, om folket bara består av de dumskallar som blivit över när all begåvning runnit uppåt i samhället?
Nej, inte om man godkänner tokhögerns logik.
Tokhögern som blivit Moderaterna.
Och som nu regerar i Sverige… 

1 kommentar:

  1. Lite dumma måste vi väl ändå vara, eftersom vi röstade fram dem igen..

    SvaraRadera