lördag 10 december 2016

Vi ska alla dö.

Att veta att man snart ska dö är inte särskilt roligt. Fast egentligen är det ju bara att återgå till det normala.
      Det normala för oss är att inte finnas till. Först är vi normala i en evighet. Sen finns vi till  ett spralligt ögonblick, för att strax därefter återgå till det normala ickevarat.
      Jaghar fyllt nittioett och kan inte räkna med att leva så mycket längre.
      Jag är inte religiös och har inget att frukta. Om jag trodde på den kristna vidskepelsen skulle döden verka skrämmande. Men det gör jag alltså inte.
      Att dö är att återgå till det normala ickevarat. En morgon inom kort kommer hemtjänstens personal att hitta mej på golvet, livlös och död. Sån är de vana vid. De har varit med om det förut.
      Dö ska vi alla.
      Jag ganska snart, jag som fyllt nitti.
      Även du ska dö.
      Ajö!

6 kommentarer:

 1. Hej Sven! Jag har varit orolig över din tystnad. Är så glad att du finns, "ännu en tid". Ge inte upp. Det är en sak jag vill fråga dig om som gäller de romska tiggarna. Har du ett bra svar, ge eller blunda.

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Sven, kom tillbaka till din Skrivarhörna! Du är saknad!

  SvaraRadera
 4. Ja alla ska vi återgå till det normala - och de flesta försvinner i glömskan snabbare än andra som lyckats ge ett fotavtryck i historien på nåt sätt. Och det har ju du.
  Också glad så länge du finns..

  SvaraRadera
 5. Hej!
  Jag har också saknat dig och har följt dina inlägg med iver! Ja gamla blir vi alla och återgår till jorden eller hur man nu uttrycker det hela? Men man lever så länge man lever och är någorlunda klar i knoppen det är väl det som räknas?
  Fortsätt skriva om det du känner för!
  Mildred

  SvaraRadera